Az uszoda veszélyei - a legionella baktérium

Strandokon, uszodákban és élményfürdőkben nemcsak a fülgyulladást okozó baktériumok okozhathatnak kellemetlenségeket, hanem például a legionella is. A legionella többnyire légúti megbetegedéseket okoz, nem ritkán tüdőgyulladást. Sajnos a legtöbb strand szívesen spórol a víztisztító eszközök vásárlásakor és a nem megfelelő minőségű terméket választja, mivel a jogi szabályozás nem szankcionálja megfelelően az ilyen döntéseket.

Sokszor hallunk olyan esetről, amikor egy család wellness szállodai pihenése során az egyik kisgyermek rosszul lesz, néha annyira nagymértékben, hogy idő előtt véget kell vetni a nyaralásnak. A gyerekek sokszor kapnak az ilyen helyeken tüdőgyulladást, amit a legionella baktérium okoz. Amennyiben a gyermek e baktériummal megfertőződik, könnyen kialakulhat a tüdőgyulladás. Ha pedig valaki egész nap a pezsgőfürdőben lazít, akkor sajnos van esély a megfertőződésre. Egy-egy ilyen pihenés után érdemes elmennünk egy laborvizsgálatra még akkor is, ha jól érezzük magunkat.

Dr. Kádár Mihály, az Országos Közegészségügyi Intézet Vízhigiénés és Vízbiztonsági Főosztályának főorvosa szerint nagyon jellemző uszodai fertőzés a legionellózis, mivel a hazai élményfürdők higiéniája erősen kifogásolható.

Régebben ez a baktérium a légkondicionálók miatt terjedt, ma azonban leginkább a vizes rendszerekben, az intenzív vízkeringetésű élménymedencékben, jacuzzikban jelenik meg és okoz fertőzéseket. E baktériumot megtaláljuk a természetes vizekben is, de ott nem képes jelentős mértékben elszaporodni, mivel az a környezet nem kedvez a szaporodásának.

A légúti fertőzéseket könnyen megelőzhetjük echinacea-kivonattal vagy szerzetesek körtéje teával. A teát fogyasztását a nyaralás előtt minimum két héttel kezdjük meg! Vágjuk félbe a gyümölcsöt, szedjük ki a magokat és a száraz húst, forrázzuk le másfél liter vízzel, hagyjuk állni 15 percig, majd szűrjük le és máris fogyaszthatjuk.

Az echinacea és a szerzetesek körtéje is immunerősítő, viszont a szerzetesek körtéje kifejezetten a tüdőt és a légutakat erősíti.

Swimseal termék!

Swimseal fülcsepp vízokozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Swimseal fülcsepp víz okozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Kapott már Ön, vagy gyermeke fülgyulladást uszodában, természetes vizekben?

Ár: 5290 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!