Az uszodai fertőzések megelőzése

Mindig csak kijelölt strandolóhelyeken fürödjünk, mert ha komolyabb baj ér minket, akkor a különböző szervezetek, vízimentők a segítségünkre siethetnek. Másrészt ezeken a helyeken a természetes vizek is sokkal biztonságosabbak, ráadásul tisztábbak is, így kisebb az esélye a fertőzések kialakulásának.

Napozásnál kerüljük a déli órákat, akkor tartózkodjunk félárnyékban és védjük a bőrünket! Vigyünk magunkkal két fürdőruhát, az egyiket fürdőzésre, a másikat napozásra. Erre azért van szükség, mert ha a vizes ruha rajtunk szárad, akkor a legérzékenyebb testrészeink hűlnek ki: a kismedencében a méh, petefészek, húgyhólyag és a mellek. Ha nem cseréljük le a vizes fürdőruhát egy szárazra, arra hajlamosak hamar felfázhatnak.

A férfiaknál könnyen kialakulhat prosztatagyulladás, ha rajtuk szárad meg a fürdőruha. A prosztatagyulladás pedig egyre gyakoribb a fiatalok körében is. Ez közvetetten a nőgyógyásznál úgy csapódik le, hogy a női partnernek mindig újabb és újabb hüvelyfertőzése lesz a gyógyulások után, s ennek oka a fertőzött sperma lehet. Ne nyeljük le ezeket a vizeket, ha lehet, mivel a lenyelt víz okozhat hasmenést és bélgörcsöt.

Menstruáció alatt, ha lehet, kerüljük a fürdőzést, mivel ilyenkor nagyobb az esélye a fertőzések kialakulásának. Nyílt sebbel, fekéllyel ne menjünk közös medencébe, hanem használjuk a kádfürdőt! Így nem fertőződnek az egészségesek, viszont a seb gyorsabban gyógyul a gyógyvíztől.

Medencébe lépés előtt és kijövetelkor alaposan tusoljunk le! Mossunk lábat fürdés előtt a klórvízzel fertőtlenített lábmosóban, hogy ne vigyünk be homokot, piszkot, levágott füvet, falevelet a közös medencébe! Szükség esetén használják a WC-t, mert így a soron kívül elrendelt medencevíz lebocsátását és a fertőződést el lehet kerülni!

Alkoholos állapotban ne ugorjon senki vízbe, mert önmaga és fürdőtársai épségét veszélyeztetheti!

Ha mégis hüvelygyulladást, alhasi fájdalmat észlel, keresse fel nőgyógyászát, aki célzott kezelést ad a mielőbbi gyógyuláshoz. Ha az előbb felsorolt rendszabályokat mindenki betartja, akkor kicsi az esély, hogy fertőződjünk, így a fürdés, úszás mindnyájunk számára kellemes és hasznos időtöltés lesz

Swimseal termék!

Swimseal fülcsepp vízokozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Swimseal fülcsepp víz okozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Kapott már Ön, vagy gyermeke fülgyulladást uszodában, természetes vizekben?

Ár: 5290 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!