Az uszodai fertőzések megelőzése

Mindig csak kijelölt strandolóhelyeken fürödjünk, mert ha komolyabb baj ér minket, akkor a különböző szervezetek, vízimentők a segítségünkre siethetnek. Másrészt ezeken a helyeken a természetes vizek is sokkal biztonságosabbak, ráadásul tisztábbak is, így kisebb az esélye a fertőzések kialakulásának.

Napozásnál kerüljük a déli órákat, akkor tartózkodjunk félárnyékban és védjük a bőrünket! Vigyünk magunkkal két fürdőruhát, az egyiket fürdőzésre, a másikat napozásra. Erre azért van szükség, mert ha a vizes ruha rajtunk szárad, akkor a legérzékenyebb testrészeink hűlnek ki: a kismedencében a méh, petefészek, húgyhólyag és a mellek. Ha nem cseréljük le a vizes fürdőruhát egy szárazra, arra hajlamosak hamar felfázhatnak.

A férfiaknál könnyen kialakulhat prosztatagyulladás, ha rajtuk szárad meg a fürdőruha. A prosztatagyulladás pedig egyre gyakoribb a fiatalok körében is. Ez közvetetten a nőgyógyásznál úgy csapódik le, hogy a női partnernek mindig újabb és újabb hüvelyfertőzése lesz a gyógyulások után, s ennek oka a fertőzött sperma lehet. Ne nyeljük le ezeket a vizeket, ha lehet, mivel a lenyelt víz okozhat hasmenést és bélgörcsöt.

Menstruáció alatt, ha lehet, kerüljük a fürdőzést, mivel ilyenkor nagyobb az esélye a fertőzések kialakulásának. Nyílt sebbel, fekéllyel ne menjünk közös medencébe, hanem használjuk a kádfürdőt! Így nem fertőződnek az egészségesek, viszont a seb gyorsabban gyógyul a gyógyvíztől.

Medencébe lépés előtt és kijövetelkor alaposan tusoljunk le! Mossunk lábat fürdés előtt a klórvízzel fertőtlenített lábmosóban, hogy ne vigyünk be homokot, piszkot, levágott füvet, falevelet a közös medencébe! Szükség esetén használják a WC-t, mert így a soron kívül elrendelt medencevíz lebocsátását és a fertőződést el lehet kerülni!

Alkoholos állapotban ne ugorjon senki vízbe, mert önmaga és fürdőtársai épségét veszélyeztetheti!

Ha mégis hüvelygyulladást, alhasi fájdalmat észlel, keresse fel nőgyógyászát, aki célzott kezelést ad a mielőbbi gyógyuláshoz. Ha az előbb felsorolt rendszabályokat mindenki betartja, akkor kicsi az esély, hogy fertőződjünk, így a fürdés, úszás mindnyájunk számára kellemes és hasznos időtöltés lesz

Swimseal fülcsepp vízokozta fülgyulladás ellen 7,5ml

-0% Swimseal fülcsepp víz okozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Kapott már Ön, vagy gyermeke fülgyulladást uszodában, természetes vizekben?

Ár: 3890 Ft
3890 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!